КОМИ
РУС
Движение «Коми войтыр»
«Коми войтыр» ӧтмунӧм
Представительства
Представительствояс
Юркарса коми культура шӧринын...

В центре коми культуры Сыктывкара...

В преддверии самого весеннего праздника 8 марта мы пригласили в гости не абы кого, а группу «Мужики» из дома культуры села Выльгорт. 

Михаил Оверин, да-да, тот самый знаменитый и любимый наш композитор долгие годы собирал своих «мужиков». У каждого из них был свой путь на сцену: кто-то пел сольно, кто-то дуэтом. Например, с Володей Панюковым Михаил Иванович выступал уже лет десять. Но душа ещё чего-то просила. Так к двум баянистам примкнули аж три подполковника: Василий Ульянников, Аркадий Матвеев и Михаил Потапов. Так появилась группа «Мужики».

Но после нескольких концертов мужчинам стало скучно на сцене. И они пригласили в свою группу «настоящих мужиков» - дуэт «Сьӧлӧмшӧръяс», состоящий из двух прекрасных девушек - Нины Оплесниной и Светланы Шаховой. И теперь на всех концертных площадках такой песенно-групповой тандем вызывает у зрителей только бурные аплодисменты. 

Все девушки и женщины, которым посчастливилось побывать в этот вечер на нашем прекрасном празднике, от всего сердца благодарили артистов и организаторов. 

И мы тоже говорим всем огромное спасибо! И ещё раз поздравляем с наступающим праздником Весны! Здоровья и тепла вам! 

 

Юркарса коми культура шӧринын...

Ми асланым шӧринын быд праздник зілям нимӧдны.

Тіянӧс кӧ, шуам, мыйыськӧ другысь шогӧдіс, видзӧдлӧй календар выланыд. Сэтчӧ кӧ пасйӧма кутшӧмкӧ гаж, сідзкӧ, котӧрӧн локтӧй миян дорӧ. А абу кӧ нинӧм пасйӧма, нӧшта на котӧрӧнджык локтӧй – сідзкӧ, мыйкӧ кывлытӧмтор на тані ми котыртім.

Муса аньяслы сиӧм лунтӧ ми некор дьӧбӧн ог жӧ кольӧй. И быд пӧрйӧ зілям сійӧс вочаавны выльног. Ӧд нывбабыд, кӧть и ачыс пыр виччысяна, но пыр виччысьтӧм.

Коркӧ тӧвшӧрнас на сёрнитчылім Михаил Оверинкӧд, мый тайӧ гаж вылас сійӧ вайлас миянӧ ассьыс нималана котырсӧ, коді шусьӧ «Мужики» (Айлов).

Воӧн-джынйӧн (а котырыс та арлыд на и эм) сэтчӧс сьылысьяс мусмисны эз сӧмын выльгортсалы, но и республика пасьтала олысьяслы. 

Михаил Оверин, Владимир Панюков, Василий Ульянников, Аркадий Матвеев, Михаил Потапов. Медводз кодкӧ кыкаӧн, кодкӧ куимаӧн сьылӧма, а сэсся Енмыс ӧтлаӧдӧма со. 

Вит мужичӧйысь куимыс – подполковник! Ӧтиыс на пиысь век на служитӧ да генералӧдз, чайтам, воас! 

Вит мужичӧйысь кыкыс – гудӧк-баянаӧсь. 

Но кӧть вит мужичӧй, кӧть кызь вит – нывбабатӧгыд найӧ некор оз лоны тырвыйӧ мужичӧйясӧн. Ӧд збыльвывса айловӧн найӧс вӧчӧны сӧмын збыльвывса аньяс. 

Та вӧсна, концертъясын «Мужики» котырӧс баситӧны кык дзоридз-ныв Нина Оплеснина да Светлана Шахова – «Сьӧлӧмшӧръяс» дуэт. 

Ок, и гажӧдчим! Ок, и сьылыштім! А збойджыкъясыс весиг йӧктыны петалісны! 

Мӧд во та кадӧдз сьӧлӧм бурмис!..