КОМИ
РУС
Движение «Коми войтыр»
«Коми войтыр» ӧтмунӧм
Представительства
Представительствояс
Ыджыд шог

Утрата

Сегодня в селе Гам Ижемского района проводят в последний путь руководителя общественного движения «Изьватас» Николая Васильевича Рочева — Человека, который всем сердцем болел за язык, культуру, традиции, жизнедеятельность и природу не только коми-ижемцев, но и всего коми народа.

Трудно представить, как много хорошего сделано им для Коми земли, для жителей нашей республики и других регионов. Этим он и запомнится в нашей светлой памяти. А еще мы никогда не забудем его прямоту, искренность, мудрость, лидерские качества и, конечно же, добрую улыбку.

Дорогой и уважаемый Николай Васильевич, пусть земля будет тебе пухом...

Скорбим вместе с родными и близкими усопшего.

Члены Исполкома МОД «Коми войтыр».

 

 

Ыджыд шог

Талун Изьва районса Гам сиктын колльӧдасны бӧръя туйӧ «Изьватас» ӧтмунӧмӧн веськӧдлысь Николай Васильевич Рочевӧс — Мортӧс, коді лов-сьӧлӧмнас висис не сӧмын коми-изьватаслӧн, но и ставнас коми войтырлӧн кыв, культура, традицияяс, оласног да вӧр-ва вӧсна.

Сьӧкыд артавны, мыйта бурсӧ вӧчис сійӧ Коми мулы, йӧзлы, кодъяс олӧны миян республикаын, мукӧд регионъясын. Тайӧн и коляс сійӧ нэм кежлӧ миян югыд паметьын. А нашта ми некор огӧ вунӧдӧй сылысь веськыдлунсӧ, мывкыдлунсӧ, веськӧдлан сямсӧ да, дерт жӧ, мелі нюмсӧ.

Югыдін да шоныдін тэныд, пыдди пуктана, дона Николай Васильевич...

Юкам курыд шог шонъянӧйлӧн рӧдвуж-матыссаяскӧд.

«Коми войтыр» ӧтмунӧмлӧн Исполкомӧ пырысьяс.